Parteneriat educațional cu Astroclubul Borealis

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Pe parcursul anului școlar 2016-2017, Asociația Astronomică „Astroclubul Borealis” a desfășurat parteneriatul educațional ”Cât mai aproape de stele” cu Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Prichindeilor”.

Scopul acestui opțional a fost de a satisface setea de cunoaștere pe care o manifestă copiii în legătură cu Universul. Călătoriile în cosmos apar mereu în jocurile acestora, ei își construiesc singuri propriile rachete pentru a zbura „până la stele”. Venind în ajutorul lor, am desfășurat două activități: „Cu mic cu mare ... prin Univers” și „Curiozități despre Soare”.

 

Grupul țintă au fost preșcolarii grupei mici și grupei mijlocii-mari, împreună cu educatoarele lor.

La prima activitate am prezentat concepte generale despre astronomie, două instrumente astronomice: un telescop și un binoclu, și un slide PowerPoint despre univers realizat de către membri Astroclubului.
La a doua activitate am ieșit afară și am adus Soarele și Luna mai aproape de copiii. Au observat Soarele printr-un filtru special solar și au avut noroc și de câteva pete solare.
Preșcolarii din grupa mijlocie-mare, cu ajutorul educatoarelor, au realizat niște lucrări care se referă la activitățile desfășurate: desene, lucrări practice.

Ne uităm la Soare

Ne uităm prin binoclu

Ne uităm la Lună

Prezentare instrumente astronomice

Colorăm planete

Galaxii din zahăr

Aici este Neptun

Nu acesta este prima colaborare al Astroclubului Borealis cu instituții din învățământ. Astroclubul a ținut una sau mai multe prezentări printre altele la Școala Constantin Brâncuși, Liceul Teoretic Apáczai Csere János, Școala Ion Creangă, Transylvania College și nu în ultimul rând la Observatorul Astronomic al Universității Babeș-Bolyai.