Tabăra Carul Mic Negrileasa III.

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Asociația Astronomică Astroclubul Borealis vă învită în perioada 9-11 octombrie 2015, la cea de a III-a ediție a Taberei Carul Mic Negrileasa. Locația taberei, Poiana cu narcise de la Negrileasa este o rezervație naturală de tip botanic situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium. Rezervația naturală se află în Munții Metaliferi, în partea estică a Vârfului Vâlcoi (1.348 m), în porțiunea dintre văile Negrilesii și Groazei, în sud-estul satului Valea Negrilesii și are o suprafață de 5 ha. La această altitudine și departe de luminile orașelor mari este locația ideală pentru observarea și fotografierea cerului înstelat. Adu-ți telescopul, buna ta dispoziție și hai și tu în tabără! Locurile sunt foarte limitate de aceea rugăm pe cei interesați să completeze cât mai repede formularul de participare.

 

Cazare

Ne vom caza la Cabana Negrileasa. Aceasta are în total 20 locuri în camere de 2 persoane (6 parter şi 4 etaj) şi alte 7 locuri într-o camera comună. În fiecare cameră este baie, duș, apă caldă, televizor.

Cabana are acces internet, bar, sală de mese, frigider comun, încălzire centrală.

Mai multe detalii găsiți aici și aici.

Calea Lactee de la locul de observații. Foto Váradi Nagy Pál.

 

Mâncare

Sunt incluse în preț:

  • Vineri - cină
  • Sâmbătă - mic dejun, prânz, cină
  • Duminică - mic dejun, gustare înainte de (sau pentru) drum

 

Pâinea va fi disponibilă la fiecare masă, la discreție.

Apa de la cabană este potabilă, captată de la un izvor din zonă.

Băuturile, snacksuri și dulciuri nu sunt incluse în preț. Acestea se pot cumpăra de la bar sau pot fi aduse după preferințele fiecăruia.

Fiind o cabană de munte fiecare cameră va trebui să ajute la prepararea mâncării și la spălarea vaselor de două ori (la două mese). Aceasta va fi sub îndrumarea bucătarului șef care va stabili și ordinea.

 

Condiții de observații
La un minut de mers pe jos, 100m către vest de la cabană în mijlocul unei poienițe, se află un platou de beton. În zonă nu există nimic altceva decât niște stâne.

Panoramă de la platoul de observații.

 

Împrejurimi

În timpul liber se pot face diferite excursii turistice în zonă fiind mai multe rezervații biologice și geologice.

Album foto Tabăra Carul Mic Negrileasa

 

Acces

Dinspre Cluj-Napoca cea mai bună variantă este: Cluj-Napoca - Turda - Mihai Viteazul - Abrud - Bucium - Bucium Sasa (11km drum bun) - încă 5 km de drum bun pe direcția Mogos până în curba din Dealul Mogoșului - urmați de 6 km de drum neasfaltat până la Cabană.
În viitor se va reamenaja un drum, tot neasfaltat, dar mai scurt, în jur de 2 km.

Ruta Cluj-Napoca - Negrileasa prin Google Maps

Coordonate GPS: 46°13'41.5"N 23°13'18.0"E

 

Taxă de participare

  • Masă + Cazare, membru Astroclub Borealis , 100 RON (Membrii, prin cotizația la Astroclub, contribuie automat și la tabără)
  • Masă + Cazare, ne-membru Astroclub Borealis, 115 RON
  • In cazul in care se decide (noi sau cabanierul) ca este necesara incalzirea cabanei, pretul va creste cu aproximativ 15 RON/persoana/noapte

După completarea formularului de participare este necesara plata unui avans de 100 de lei care se poate plăti numerar prin contactarea unui membru al astroclubului sau prin transfer bancar în următorul cont:

RO77BRDE130SV38849871300

Titular: Ovidiu-Adrian Vancea

Data limită la care trebuie plătit avansul este 1 octombrie. Restul se plătește în tabără.

 

Formular de înscriere

Rugăm fiecare participant să completeze următorul formular cât mai repede, deoarece locurile sunt limitate. Trebuie completată câte un formular pentru fiecare persoană. Minorii pot veni doar însoțiți de un adult. Ordinea cazării va fi ordinea completării formularelor.

 

Completează formularul de participare.