Tabăra Carul Mic Negrileasa

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Vă informăm că locurile pentru tabără s-au completat. Rugăm pe cei care s-au înscris în tabără și încă nu au plătit avansul să o facă până la data limită de 31 martie. După această dată locurile cu avansul neplătit se vor completa după ordinea plății avansului.

 

Cu ocazia sosirii primăverii Asociația Astronomică Astroclubul Borealis vă învită în perioada 17-19 aprilie 2015,  la prima ediție a Taberei Carul Mic Negrileasa. Locația taberei, Poiana cu narcise de la Negrileasa este o rezervație naturală de tip botanic situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium. Rezervația naturală se află în Munții Metaliferi, în partea estică a Vârfului Vâlcoi (1.348 m), în porțiunea dintre văile Negrilesii și Groazei, în sud-estul satului Valea Negrilesii și are o suprafață de 5 ha. La această altitudine și departe de luminile orașelor mari este locația ideală pentru observarea și fotografierea cerului înstelat. Adu-ți telescopul, buna ta dispoziție și hai și tu în tabără! Locurile sunt foarte limitate de aceea rugăm pe cei interesați să completeze cât mai repede formularul de participare.

 

Cazare

Ne vom caza la Cabana Negrileasa. Aceasta are în total 18 locuri în 9 camere cu câte două paturi (6 la parter și 3 la etaj). În fiecare cameră este baie, duș, apă caldă, televizor.

Cabana are acces internet, bar, sală de mese, frigider comun, încălzire centrală.

Mai multe detalii găsiți aici și aici.

Cabana Negrileasa. Sursă: Facebook, Comuna Bucium

 

Mâncare

Sunt incluse în preț:

  • Vineri - cină
  • Sâmbătă - mic dejun, prânz, cină
  • Duminică - mic dejun, gustare înainte de (sau pentru) drum

Pentru opțiunile legate de mâncare vă rugăm accesați formularul cu mâncarea.

Pâinea va fi disponibilă la fiecare masă, la discreție.

Apa de la cabană este potabilă, captată de la un izvor din zonă.

Băuturile, snacksuri și dulciuri nu sunt incluse în preț. Acestea se pot cumpăra de la bar sau pot fi aduse după preferințele fiecăruia.

Fiind o cabană de munte fiecare cameră va trebui să ajute la prepararea mâncării și la spălarea vaselor o dată (la o singură masă). Aceasta va fi sub îndrumarea bucătarului șef care va stabili și ordinea.

 

Condiții de observații
La un minut de mers pe jos, 100m către vest de la cabană în mijlocul unei poienițe, se află un platou de beton. În zonă nu există nimic altceva decât niște stâne.

Panoramă de la platoul de observații.

 

Împrejurimi

În timpul liber se pot face diferite excursii turistice în zonă fiind mai multe rezervații biologice și geologice.

 

Acces

Dinspre Cluj-Napoca cea mai bună variantă este: Cluj-Napoca - Turda - Mihai Viteazul - Abrud - Bucium - Bucium Sasa (11km drum bun) - încă 5 km de drum bun pe direcția Mogos până în curba din Dealul Mogoșului - urmați de 6 km de drum neasfaltat până la Cabană.
În viitor se va reamenaja un drum, tot neasfaltat, dar mai scurt, în jur de 2 km.

Ruta Cluj-Napoca - Negrileasa prin Google Maps

Coordonate GPS: 46°13'41.5"N 23°13'18.0"E

 

Taxă de participare

  • Masă + Cazare, membru Astroclub Borealis , 95 RON (Membrii prin cotizația la Astroclub contribuie automat și la tabără)
  • Masă + Cazare, ne-membru Astroclub Borealis, 110 RON

După completarea formularului de participare este necesar plata unui avans de 60 de lei care se poate plăti în numerar, personal la ședința Astroclubului din data de 25 martie sau prin transfer bancar în contul Asociației: RO60 RNCB 0106 1190 3502 0001. Data limită la care trebuie plătit avansul este 31 martie. Restul se plătește în tabără.

 

Formular de înscriere

Rugăm fiecare participant să completeze următorul formular cât mai repede, deoarece locurile sunt foarte limitate. Trebuie completată câte un formular pentru fiecare persoană. Minorii pot veni doar însoțiți de un adult. Ordinea cazării va fi ordinea completării formularelor.

 

Completează formularul de participare.